topbella

joi, 30 septembrie 2010

PARUL in anotimpurile reci













Pentru multe dintre noi, toamna apare o mare problema in ingrijirea corecta a parului. In aceasta perioada, care poate tine din luna august pana in luna noiembrie, unele dintre noi avem probleme cu caderea parului. Acest fenomen este rezultat in urma expunerii neprotejate a parului la soare. Caderea parului se va diminua treptat, urmand ca apoi sa revina la starea anterioara.
Ar fi indicat sa incepem un tratament de ingrijire a parului inainte ca acesta sa ne creeze probleme.
Este bine de stiut faptul ca aceste tratamente nu actioneaza efectiv asupra caderii parului, ci mai exact stimuleaza cresterea unor fire noi, mai puternice, mai sanatoase.
Trebuie sa tinem cont de unele reguli cand ne ingrijim parul:

- incearca sa nu te speli pe cap in fiecare zi; cateodata sebumul are un rol protector pentru firul de par; ai grija la cantitatea de sampon, balsam sau masca de par, pe care le folosesti; folosirea in exces a acestora poate duce la incarcarea inutila a firului de par; si in acest caz conteaza calitatea si nu cantitatea.


- vantul si vremea rece poate sa iti usuce si sa iti deterioreze parul; hidrateaza-ti parul saptamanal folosind o masca de par care sa iti protejeze firul de par de conditiile meteo din acest sezon;


- in anotimpurile reci e bine sa purtam parul strans, astfel el poate fi protejat de vant si praf; sa nu uitam nici acum sa taiem varfurile despicate; asa putem avea un par sanatos.

- vitaminele A si B, biotina si acidul folic sunt cei mai importanti factori in batalia impotriva caderii parului; dar si fierul si zincul; puteti sa alegeti alimentele care contin aceste substante, dar tineti cont si de faptul ca pierderea parului are legatura si cu o circulatie proasta a sangelui: un masaj in timpul samponarii poate face minuni, asa ca nu igmorati acest aspect!
 
Par Lung© Diseñado por: Compartidisimo