topbella

miercuri, 23 iunie 2010

INGRIJIREA PARULUI VARA


Ce facem cu parul vara? Cum il ingrijim? Trebuie sa stim ca vara, parul nostru are nevoie de mai multa atentie, de o ingrijire sporita cu multe tratamente de intretinere si hranire a parului. SOARELE este principalul "inamic" al parului nostru mai ales pe timp de vara, cand razele soarelui sunt mult mai puternice, deshidratand, despicand si lasand parul fara stralucire.

Pentru a avea un par stralucitor si sanatos chiar si pe timpul verii trebuie sa ne ingrijim parul atat prin tratarea lui cu diferite masti si tratamente naturiste cat si printr-o dieta a organismului.Dieta in cazul nostru nu se refera la o cura de slabire ci este privita in acest context ca un complex de alimente care ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si stralucirea parului. Din aceste alimente amintim: lactatele, pestele si carnea de pui. De ce ar trebui sa ne ferim sunt in principal carbohidratii, dar si de ingredientele pe baza de gluten.


M-am documentat si am gasit 6 tipuri de masti care sper sa va vina in ajutor. Nu uitati de ceea ce am mentionat in articolele anterioare, si anume ca ce e prea mult strica. Nu trebuie sa exageram cu aceste masti. Nu le vom tine nici prea mult pe par si nici nu le vom folosi prea des.

Masca ayureveda - se prepara din cantitati egale de suc de lamaie proaspat stors si ulei de masline. Principalul beneficiu adus parului este suplete, si se recomanda in special parului uscat, lipsit de stralucire.

Masca ruseasca - se obtine din cantitati egale de iaurt si lapte batut, care se amesteca bine si se aplica uniform pe toata suprafata parului. Intareste radacinile si ofera finete si stralucire.

Masca mediteraneana - se amesteca doua galbenusuri de ou si doua lingurite de miere. Cantitatea se mareste in functie de lungimea parului. Amestecul actioneaza ca un balsam hranitor care stimuleaza radacinile firului de par si calmeaza pielea scalpului.

Masca Celopatrei - se obtine din argila si este foarte eficienta in cazul parului tern, deteriorat.

Masca filipineza - se prepara cu ajutorul uleiului de masline extravirgin si a coniacului (cantitatile recomandate fiind de doua parti ulei, o parte coniac). Masca are efect de refacere a firelor de par despicate.

Pentru mai mult volum -pentru parul subtire si lipsit de volum se prepara o data pe saptamana o masca din argila verde, ulei de masline(5 picaturi) si ulei de cimbru(5 picaturi). Se aplica pe toata lungimea firului de par, se lasa sa actioneze 20 de minute dupa care parul se clateste. La final se spala cu apa in care s-au fiert diverse plante medicinale (musetel,tei, urzica).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Par Lung© Diseñado por: Compartidisimo